ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ… υπάρχει λύση!

Η επιδημική μορφή που έχει λάβει η παχυσαρκία στις μέρες μας, καθιστά απαραίτητη την ιατρική προσέγγιση του προβλήματος. Και η παρουσία του θέματος σε όλο και περισσότερα ιατρικά συνέδρια πιστοποιεί την πολυπαραγοντικότητα της νόσου και μας δίνει τη δυνατότητα για σφαιρική ανάλυση. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση και την πρόληψή της.


Μεταβολικό σύνδρομο

Η παχυσαρκία είναι ο κυριότερος παράγοντας του Μεταβολικού συνδρόμου και επηρεάζει πάνω από το 40% του πληθυσμού. Οι παχύσαρκοι στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες παρουσιάζουν το εξής παράδοξο:

Από την μία πλευρά είναι έτοιμοι, θέλουν και βάζουν στόχους για απώλεια βάρους. Από την άλλη όμως, ο ίδιος ο μοντέρνος τρόπος ζωής, στέκεται εμπόδιο στις προσπάθειες τους. Τους κάνει παθητικούς δέκτες μηνυμάτων που αυξάνουν την όρεξη, την βουλιμία του τα οπτικά και οσφρητικά ερεθίσματα. Μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος τους, με αποτέλεσμα να μην ασκούνται και τους απομακρύνουν από το στόχο τους.

Σήμερα στην Διαιτολογική Ιατρική Μονάδα «MEDI DIET» η εξειδικευμένη ομάδα (ενδοκρινολόγου, διαιτολόγου, ψυχολόγου, χειρουργού) προσπαθεί μέσα από τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, συνδυάζοντας τες πολλές φορές, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας:

Διαιτολογική προσέγγιση

Φαρμακευτική προσέγγιση

Χειρουργική αντιμετώπιση

Μοιράσου τη δημοσίευση: