Κλινική Διαιτολογία

Η Κλινική Διαιτολογία είναι η επιστήμη που αντιμετωπίζει όλα τα ιατρικά προβλήματα (παθολογικές καταστάσεις, προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές, εντερική, παρεντερική διατροφή κλπ). Από τα πιο επείγοντα και σοβαρά όπως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την καρκινική καχεξία, έως και τα πιο απλά και καθημερινά όπως τη παχυσαρκία.

Η «Κλινική Διατροφή» ή «Διατροφική Ιατρική», προλαμβάνει, θεραπεύει, ανακουφίζει κι ελέγχει συμπτώματα διαφόρων ασθενειών, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της ανθρώπινης υγείας. Κάτω από αυστηρά ιατρικά κριτήρια, μέσω της εξατομικευμένης προσέγγισης, με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό κι έπειτα από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, βελτιώνει κι αποκαθιστά την υγεία του ασθενούς, αντιμετωπίζοντας:

  • Παθολογικές καταστάσεις
  • Καρδιαγγειακές Παθήσεις:
  • Υπερλιπιδαιμίες (υψηλή χοληστερόλη, υψηλά τριγλυκερίδια)
  • Υπέρταση

Μεταβολικές Παθήσεις:

  • Διαβήτης τύπου 1 & τύπου 2
  • Διαταραχές θυρεοειδούς αδένα
  • Αναιμία
  • Οστεοπόρωση
  • Ουρική αρθρίτιδα (αυξημένο ουρικό οξύ)

Γαστρεντερικού:

  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Πεπτικό έλκος
  • Ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, εγκολπώματα
  • Ελκώδης κολίτιδα
  • Κοιλιοκάκη
  • Δυσανεξία στη λακτόζη
  • Παθήσεις ήπατος όπως σε περίπτωση λιπώδους διήθησης

Νεφρών:

  • Oξεία νεφρική ανεπάρκεια
  • Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου

Προεγχειρητικές ή Μετεγχειρητικές Επιπλοκές

Ρύθμιση & Διαχείριση Σωματικού Βάρους
Διατροφική υποστήριξη εγκύων
Διαιτητική αντιμετώπιση λοχείας

Όλα αυτά γίνονται στην Διαιτολογική Ιατρική Μονάδα «MEDI DIET», πάντα κάτω από αυστηρά ιατρικά κριτήρια, όπως έχουν οριοθετηθεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και με στόχο πάντα την βελτίωση ή και αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς μέσω εξατομικευμένης διατροφής, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του προβλήματος (ισορροπημένη, υπερπρωτεϊνική, ειδικά εντερικά ή παρεντερικά διαλύματα, συμπληρώματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κλπ).