Αρχή arrow Η εταιρεία

Διαιτολογική Ιατρικά Μονάδα MEDI DIET - Εταιρικό Προφίλ

Medi Diet - Διαιτολογική Ιατρική Μονάδα


Η Διαιτολογική Ιατρική Μονάδα Medi Diet είναι από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στον Ελληνικό χώρο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Ενδοκρινολόγο Ανδρέα Θωμόπουλο, ο οποίος εξειδικεύτηκε στο εξωτερικό σε μια τότε ειδικότητα της ιατρικής Κλινική Διαιτολογία.


Η Κλινική Διαιτολογία είναι η επιστήμη που αντιμετωπίζει όλα τα ιατρικά προβλήματα (παθολογικές καταστάσεις, προχειρουργικές και μεταχειρουργικές επιπλοκές, εντερικά, παρεντερική διατροφή κλπ) από τα πιο επείγοντα και σοβαρές όπως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την καρκινική καχεξία εκτός και τα πιο απλά και καθημερινά όπως η παχυσαρκία.

Όλα αυτά γίνονται στο κέντρο μας πάντα κάτω από αυστηρά ιατρικά κριτήρια, όπως έχουν οριοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με στόχο πάντα την βελτίωση ή και αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς μέσω εξατομικευμένης διατροφής, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του προβλήματος (ισορροπημένη, υπερπρωτεινική, ειδικά εντερικά ή παρεντερικά διαλληματα, συμπληρώματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κλπ).


Έτσι το όνομα Medi – Diet είναι συνυφασμένο με την εξατομικευμένη ιατρική δίαιτα σε όλες τις παθολογικές ή χειρουργικές καταστάσεις, που εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή χρειάζεται και διαιτητική αντιμετώπιση.

Το όραμά μας είναι να προάγουμε την διαιτητική θεραπευτική, σε όλες τις παθολογικές καταστάσεις της ιατρικής επιστήμης από μόνη της ή και σε αγαστή συνεργασία με την φαρμακευτική αγωγή. Να ενημερώσουμε την κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό τον μεγάλο ρόλο που παίζει η ισορροπημένη διατροφή στην πρόληψη και στο ευ ζην. Να αναδείξουμε την ψυχολογική υποστήριξη μέσω της συμπεριφοριστικής προσέγγισης, σαν εργαλεία για την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.


Η δίαιτα για την ομάδα του Medi Diet είναι θεραπευτικός παράγον όπως και το φάρμακο. Συνδυάζεται με όλες τις χειρουργικές και παθολογικές καταστάσεις και χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και γι αυτό η ομάδα μας αποτελείται από πολλούς και καταξιωμένους επιστήμονες, που ο καθένας εξειδικεύεται στον τομέα του, με στόχο πολύπλευρη αντιμετώπιση των διατροφικών προβλημάτων:


- Ανδρέας Β. Θωμόπουλος
Ενδοκρινολόγος   Διαβητολόγος
Κλινικός Διαιτολόγος
Υπεύθυνος Ενδοκρινολογικού Τμήματος Βιοκλινικής Αθηνών
Επιστημονικός Διευθυντής MEDI  DIET

- Αλέσσια Α. Θωμοπούλου  Bsc & Msc

Κλινικός Διαιτολόγος
Διατροφολόγος
Πτυχιούχος Παν. Surrey Αγγλίας

- Μπένου Αγγελική
Ειδικός Διαιτητικής

- Τζιλιάνου Σοφία
Κλινική Ψυχολόγος

- Μαγγίνα Μαίρη
Αισθητικός

- Καθ. Λινός  Δημήτριος
Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων

- Καρακόζης  Σταύρος
Γενικός Χειρουργός
Ειδικός στη Βαρυϊατρική Χειρουργική

- Βαμβακίδης Κυριάκος
Χειρουργός ενδοκρινών αδένων

- Μιχαλόπουλος Βασίλειος
Πλαστικός Χειρουργός

Τμήμα Παχυσαρκίας

Τι είναι η Χοληστερίνη

Έξυπνα tips για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συνταγές Μαγειρικής

Πάνω
Υλοποίηση-Υποστήριξη: Rentasite Web Services
Copyright (c) 2017 Medidiet.gr - All rights reserved