Αρχή arrow Αρθρογραφία

Τροποποίηση διαιτητικής συμπεριφοράς

Bookmark and Share

Διαιτητική Συμπεριφορά
Η Τροποποίηση διαιτητικής συμπεριφοράς αποτελεί την μοντέρνα αντίληψη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας...

Τα παχύσαρκα άτομα υποτιμούν τον όγκο και την ποσότητα της τροφής και προτιμούν τροφές με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα όπως γλυκά, λιπαρά κλπ.


Για την  συμμόρφωση του παχύσαρκου, στον έλεγχο σωματικού βάρους και στην μείωση του κινδύνου υποτροπής, προτείνεται:• Η χρήση ημερολογίου καταγραφής διατροφικών συνηθειών και άσκησης.

• Η συμπαράσταση από το ειδικό στον έλεγχο και εντοπισμό περιβαλλοντικών μηνυμάτων που σχετίζονται με την υπερφαγία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

• Η εκπαίδευση στην ενεργητική αμφισβήτηση λανθασμένων σκέψεων και   συνηθειών, και η αντικατάσταση των με λειτουργικά γνωστικά σχήματα, αναφορικά με υγιεινές συνθήκες διατροφής, έτσι ώστε, να  δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο, για τον εντοπισμό των διατροφικών λαθών.

• Η συνειδητοποίηση και τροποποίηση αυτών των διατροφικών λαθών, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνικότητα και τις ιδιαιτερότητες του ατόμου και με την κατάλληλη στήριξη από το προσφιλές περιβάλλον, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την απώλεια και κυρίως την διατήρηση του βάρους.


Η θεραπεία συμπεριφοράς παρέχει στους ασθενείς μια σειρά αρχών και τεχνικών, για να διευκολύνουν τη συμμόρφωσή τους στους στόχους της δίαιτας και της σωματικής άσκησης που περιγράφηκαν παραπάνω.

Οι συνήθεις πρακτικές τεχνικές περιλαμβάνουν τον αυτοέλεγχο (τροφής και δραστηριότητας), τον έλεγχο των ερεθισμάτων, την αργή μάσηση, την αναδιαμόρφωση της γνωστικής λειτουργίας, την επίλυση των προβλημάτων και την πρόληψη των υποτροπών.

Τμήμα Παχυσαρκίας

Τι είναι η Χοληστερίνη

Έξυπνα tips για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συνταγές Μαγειρικής

Πάνω
Υλοποίηση-Υποστήριξη: Rentasite Web Services
Copyright (c) 2020 Medidiet.gr - All rights reserved