Αρχή arrow Αρθρογραφία

Αντιμετώπισε την επιλόχειο κατάθλιψη με διατροφή

Bookmark and Share

Επιλόχειος κατάθλιψηΑντιμετώπισε την επιλόχιο κατάθλιψη με διατροφή. Αντιμετώπισε αυτή την ψυχολογική διαταραχή, ακολουθώντας μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Η επιλόχειος κατάθλιψη

«Μια πλήρης, θρεπτική διατροφή καθώς και η συχνή γυμναστική βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση επιλόχειου κατάθλιψης» αναφέρει ο Ανδρέας Θωμόπουλος.Να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου:


Τις τροφές πλούσιες σε σίδηρο (άπαχο κόκκινο κρέας, συκώτι, σπανάκι) μιας και η αναιμία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειου κατάθλιψης.

Όπως συστήνεται, 500 mg συμπληρωμάτων Ω-3 κάθε μέρα, πριν, στη διάρκεια, και μετά την εγκυμοσύνη, καθώς με τον τοκετό χάνονται μεγάλες ποσότητές τους. Αν και στις μέλλουσες μητέρες συνιστάται συχνά να αποφεύγουν ορισμένα είδη ψαριών, τα Ω-3 που περιέχονται στο ιχθυέλαιο έχουν σχετιστεί τόσο με τη θεραπεία όσο και με την πρόληψη.

«Αυτά τα λιπαρά οξέα κρίνονται απαραίτητα για την ισορροπία των ορμονών στη διάρκεια της ζωής μας. Επίσης για την καλή υγεία των αρθρώσεων, τη σωστή κυτταρική λειτουργία, τις χημικές διεργασίες του εγκεφάλου και τις διανοητικές λειτουργίες» διευκρινίζει ο Ανδρέας Θωμόπουλος. Γενικά, να θυμάσαι πως οι θαλάσσιες διατροφικές πηγές των Ω-3 λιπαρών οξέων θεωρούνται καλύτερες από τις φυτικές.

Να αποφύγεις:

Τα τρανς-λιπαρά. Αυτά εκτός από το ότι υπάρχουν φυσικά σε ορισμένες τροφές δημιουργούνται όταν η δομή των υγρών φυτικών ελαίων αλλάζει μορφή και μετατρέπεται στερεή. Τα τρανς-λιπαρά βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα προιοντα και σνακς καθώς και στη μαργαρίνη.

«Να τα αποφεύγεις πάση θυσία!» προειδοποιεί ο Ανδρέας Θωμόπουλος. Εμποδίζουν την απορρόφηση από το σώμα των ευεργετικών Ω-3 λιπαρών οξέων από τις φυτικές πηγές τους, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και οι σπόροι. Διαταράσσουν επίσης την κυτταρική λειτουργία.


Πηγή

Τμήμα Παχυσαρκίας

Τι είναι η Χοληστερίνη

Έξυπνα tips για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συνταγές Μαγειρικής

Πάνω
Υλοποίηση-Υποστήριξη: Rentasite Web Services
Copyright (c) 2020 Medidiet.gr - All rights reserved